Drs. Karin A.N. Abelskamp-Boos

Drs. Karin A.N. Abelskamp-Boos

Directeur | Eigenaar
wie

Na haar studie archeologie van Noordwest Europa aan de VU heeft Karin Abelskamp (1970) enkele jaren aan een internationaal onderzoeksproject voor de toenmalige ROB deelgenomen. Bij de Projectgroep Archeologie Betuweroute heeft zij het begin van de commerciële archeologie meegemaakt. Karin is inmiddels meer dan 20 jaar professioneel werkzaam op het gebied van conservering en restauratie van archeologische en historische voorwerpen, sinds 2021in haar atelier Vesta.

wat

Bij de uitvoering van werkzaamheden voor opdrachtgevers zoals opgravingsbedrijven, gemeenten, depots en musea werkt Vesta nauw samen met anderen. Dat zijn bijvoorbeeld materiaalspecialisten, wetenschappelijke onderzoekers en andere bedrijven en organisaties.

waar

Het ruime, goed uitgeruste atelier van Vesta bevindt zich in aan Netwerk 53 in Purmerend. Daar worden archeologische en historische vondsten geconserveerd, gerestaureerd en bewaard. Ook op locatie kunnen werkzaamheden worden verricht: in het veld bij een opgraving, in een museum, depot of in-company.

waarom

Ons erfgoed is van ons allemaal. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat ook de volgende generaties het verleden kunnen leren kennen. Vesta neemt die verantwoordelijkheid. Daarom: erfgoed, geen zorg voor later!

verder

Vesta zich in voor begrip, verbreding en verdieping van de conservering binnen de archeologie. Door de dialoog aan te gaan met o.a. archeologen, andere specialisten en vakgenoten hoopt Vesta bij te dragen aan de kennis over en het behoud van het archeologisch en historisch erfgoed.